SARAJEVO

Ministar Kazazović primio brojnu delegaciju direktora istanbulskih škola

Najavljena razmjena nastavničkog kadra s ciljem njihove dodatne edukacije

Redakcija

11.5.2016

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović primio je danas brojnu delegaciju direktora istanbulskih osnovnih škola i tom prilikom s njima razmijenio iskustva iz oblasti obrazovanja, ali i razgovarao o mogućnostima produbljivanja saradnje na kulturnom i sportskom planu.

- Bilo bi dobro sačiniti uporednu analizu naših i vaših obrazovnih modela i standarda obrazovanja, a spremni smo i na razmjenu nastavničkog kadra naših škola s ciljem njihove dodatne edukacije - naglasio je ministar Kazazović i ovim predložio gostima iz Turske oblasti moguće buduće saradnje.

Razgovarano je o provođenju modela izučavanja turskog jezika u našim osnovnim školama i bosanskog jezika u istanbulskim školama.

dsc-3594

Gosti iz Istanbula su ovom prilikom najavili ministru Kazazoviću da će model izučavanja bosanskog jezika biti uveden u još nekoliko njihovih škola.

Tokom trodnevne posjete našoj zemlji i Kantonu Sarajevo domaćin turskoj delegaciji bio je predsjednik Udruženja direktora osnovnih škola KS Muamer Tinjak sa čijim su članovima obišli nekoliko osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, kao i znamenitosti Sarajeva, Mostara i Blagaja.

- Direktori 10 naših škola potpisali su protokole o saradnji s direktorima istanbulskih škola, a danas će u prisustvu federalne ministrice obrazovanja i nauke Elvire Dilberović potpisati iste protokole i sa direktorima nekoliko škola iz drugih dijelova Federacije BiH - najavio je predsjednik Tinjak, saopćila je Press služba KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.