SARAJEVO

Gimnazija "Obala" otvorila vrata za buduće đake

Tradicionalni Dan otvorenih vrata

S. O.

17.5.2016

Gimnazija "Obala" organizirala je danas, od 17 do 18 sati, "Dan otvorenih vrata", gdje su mnogi osnovci, zainteresirani za ovu školu, bili u prilici posjetiti i upoznati se sa njenim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Tako, učenicima i njihovim roditeljima prezentiran je način izvođenja nastave, kao i kapaciteti kojima škola raspolaže, a zainteresirani su bili u prilici da prisustvuju i različitim radionicama. Učenici su također dobili i sve potrebne informacije o upisu i samom pohađanju nastave. 

- Danas smo pokazali svim osnovcima, koji su posjetili našu školu, koje aktivnosti ova škola promoviše i šta su njene osobitosti. Ovo je i prilika da otvorimo vrata naše škole za širu javnost, za sve učenike i njihove roditelje, da barem na jedan dan uđu i osjete kako je biti dijelom ove zajednice - kazao je direktor škole Benjamin Hedžić.

Kako je naglasio Hedžić, ova škola je i jedinstvena po tome što ona jedina u Kantonu Sarajevo nudi pedagoško i psihološko izborno područje, bilingvalnu ili dvojezičnu nastavu te DSD nastavu.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.