SARAJEVO

Potpisan Aneks 3 Sporazuma o sufinansiranju dogradnje objekta Osnovne škole "Dobroševići"

Izdvojeno ukupno 700.000 KM

A.U.

25.5.2016

Aneks 3 Sporazuma o sufinansiranju dogradnje objekta Osnovne škole "Dobroševići" potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa pomoćnikom općinskog načelnika Novog Grada Emirom Dedovićem. Za ovu namjenu resorno ministarstvo je izdvojilo 300.000 KM, a Općina Novi Grad 400.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Zbog nedostatka đačkih prostorija u ovoj osnovnoj školi već nekoliko godina nastava se odvija u otežanim uslovima. Školu pohađa 564 učenika koji su raspoređeni u 22 odjeljenja i upravo zbog manjka prostora nastava se organizuje u dvije smjene i međusmjeni.

"Nastavni proces se trenutno odvija u šest učionica, a projektom dogradnje predviđena je izgradnja osam učionica, osam kabineta i jednog većeg višenamjenskog prostora", istakao je ministar Kazazović.

Pojasnio je da je u cilju rješavanja ovog problema Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo sa Općinom Novi Grad prije dvije godine potpisalo Sporazum o sufinansiranju dogradnje objekta Osnovne škole "Dobroševići, nakon čega je Općina Novi Grad kao implementator projekta provela proceduru javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

"Resorno ministarstvo je 2014.godine izdvojilo 200.000 KM, a naredne godine sredstva u iznosu od 201.000 KM", kazao je ministar Kazazović.

Po riječima pomoćnika načelnika Dedovića izgradnjom novog objekta uz postojeću školu "Dobroševići" riješit će se njen dugogodišnji problem nedostatka prostora za odvijanje nastavnog procesa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.