SARAJEVO

Kid's festival od 3. do 6. juna donosi brojne sadržaje za najmlađe

Pod pokroviteljstvom UNESCO-a

Fena

25.5.2016

Ovogodišnji 13. Kid's festival Sarajevo, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, bit će održan od 3. do 6. juna na Trgu oslobođenja-"Alija Izetbegović", u Domu Oružanih snaga BiH, Umjetničkoj galeriji BiH te na drugim lokacijama u gradu.

- U bogatom programu koji promoviše kulturološku raznovrsnost, od radionica i zabave, pa do  umjetnosti,  13.  Kid's  festival  će  pružiti  posjetiteljima  svih  uzrasta nezaboravna sjećanja  koja  zbližavaju   ljude.  Prijateljstva,  darovitost,   mašta, muzika, zabavljači, igre, mozgalice, bajke i  usmena  tradicija,  knjige,  jedinstven "Kutak  sreće" namijenjen djeci  s  poteškoćama  u  razvoju... Kid's festival  predstavlja  svjetionik  inkluzije, raznolikosti i sinergije - navela je u uvodniku za Festival direktorica Kid's festivala Susanne Prahl.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg rekao je na današnjoj pres- konferenciji da  saradnja s Kid's festivalom traje od 2007. godine otkada je ova banka glavni sponzor ovog festivala.

- Drago nam je da možemo pružiti podršku ovom značajnom projektu koji iz godine u godinu okuplja veliki broj mališana, donoseći osmijehe na njihova ica i pružajući im priliku da u okviru brojnih igara nešto nauče te da steknu nova iskustva i poznanastva. Ove godine, pored Rafa Žirafa kutka koji se sastoji  od brojnih zabavnih  radionica i sadržaja, Raiffeisen banka će mališane ugostiti i u posebnom kutku za čitanje priča - kazao je on.

Šef kancelarije UNESCO-a, koji je pokrovitelj ovog događaja, Siniša Šešum navodi da je riječ o festivalu pozitivne energije koji njeguje dijalog.

Načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je da je Kid's festival jedan od onih lijepih događaja u kojima učestvuju pripadnici MUP-a Kantona. Osim osiguranja festivala, oni će djeci ponuditi i educiranje iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i sigurnosti na internetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.