SARAJEVO

Gradonačelnici Sarajeva i Innsbrucka ocijenili funkcionalnim partnerstvo

Ivo Komšić učestvuje na 66. Austrijskoj konferenciji gradova

Fena

10.6.2016

 Na poziv gradonačelnice austrijskog pobratimskog grada Innsbrucka Christine Oppitz-Plorer, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić učestvuje na 66. Austrijskoj konferenciji gradova "Promijenimo gradove – živimo zajedno", saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Sa dužnosnicima Innsbrucka Komšić je razgovarao o nastavku i intenziviranju saradnje dvaju gradova, koji su prošle godine obilježili 35 godina partnerskih i prijateljskih veza.

- Vjerujem da vaša pomoć neće izostati i tokom organizacije Europskog omladinskog olimpijskog festivala, čiji će domaćini biti Sarajevo i Istočno Sarajevo u februaru 2019. godine - istakao je Komšić, dodajući da ono što spaja i što će uvijek spajati ove gradove je očuvanje sportskog duha kroz zimske olimpijske igre.

Ovom prilikom zahvalio se gradonačelnici i Upravi Grada Innsbrucka na pozivu i izvanrednom prijemu mladih bh. skijaša koji su sudjelovali na 7. Međunarodnim dječijim zimskim igrama (ICWG 2016.) održanim u januaru ove godine u Innsbrucku.

- Međusobna razmjena je od suštinskog značaja za funkcionalno partnerstvo između naša dva grada. Također, sa Sarajevom nas povezuje sport, obrazovanje, platforma međureligijskog dijaloga, kao i projekti u oblasti kulture i to na obostranu korist dva grada - kazala je gradonačelnica Innsbrucka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.