SARAJEVO

Sutra potpisivanje ugovora o izgradnji sportske dvorane Mula Mustafa Bašeskija

Izgradnja sportske sale jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad

Fena

12.6.2016

 

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportske sale sa pratećim sadržajima i vanjskom uređenju školskog dvorišta Osnovne škole " Mula Mustafa Bašeskija" bit će potpisan sutra u Općini Stari Grad.

Izgradnja sportske sale jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad planiranih u ovoj godini, a njegova vrijednost je 711.000 KM.

Ugovor o izvođenju radova izgradnje sportske sale potpisat će načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i uime izabranog izvođača radova- firme  "Džena" d.o.o. Gradačac, direktor Nedžad Topčagić. 

OŠ “Mula Mustafa Bašeskija" nalazi se u ulici Logavina, a objekt sportske sale škole je u vrlo lošem stanju,  bez sadržaja koji odgovaraju novim zahtjevima škole.

Projekt izgradnje nove sale nastao je s ciljem zadovoljavanja potreba učenika, omladinskih sportskih klubova i lokalnog stanovništva za većim i kvalitetnijim prostorom u kom bi se razvijao sportski duh i fizičko zdravlje korisnika.

Novoprojektirani objekt sale sa pratećim prostorijama će se nalaziti na mjestu postojeće sale i zauzimat će dio površine sadašnjeg školskog dvorišta, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.