SARAJEVO

Izgradnja sportske sale OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" počinje 23. juna

Po završetku eksterne mature učenika

Fena

13.6.2016

Izgradnja nove sportske sale s pratećim sadržajima uz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” počet će 23. juna, po završetku eksterne mature učenika.

Osim sportske sale, ta škola dobit će i uređeno školsko dvorište s površinama za košarku, sjedenje, slobodno penjanje i druge aktivnosti.

Izgradnja sportske sale jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad Sarajevo najavljenih u ovoj godini, a njegova vrijednost je oko 711.000 KM.

Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor firme “Džena”d.o.o. Gradačac Nedžad Topčagić.

Dogovoreno je da radovi počnu za deset dana, a ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, sportska sala će biti sagrađena do početka nove školske godine.

Hadžibajrić je naglasio da će se taj projekat realizovati isključivo sredstvima Općine Stari Grad, te da će to biti peta sala koju je Općina sagradila ili renovirala.

Govoreći o ostalim kapitalnim projektima najavljenim za ovu godinu, načelnik Općine Stari Grad se osvrnuo na izgradnju podzemnih garaža preko puta Vijećnice.

- Ponovo smo raspisali tender za izbor izvođača radova, jer nam je Agencija za žalbe poništila prethodni tender, tako da je to prolongiralo početak radova. Ovim postupkom je zaustavljen projekat za koji mi već imamo obezbijeđenih oko sedam miliona KM vlastitih sredstava - kazao je Hadžibajrić, saopšeno je iz Općine Stari Grad. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.