SARAJEVO

SARAJEVO Povećan broj posjetilaca na Bijambarama i Vrelu Bosne

Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja

Fena

14.6.2016

Svake godine kontinuirano raste broj posjeta područjima kojima upravlja Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja. Tako je posjećenost na Bijambarama i Vrelu Bosne povećena u prvih pet mjeseci ove godine u odnosu na isti period 2015. - potvrđeno je Feni iz Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Na osnovu prodatih ulaznica, u periodu januar - maj 2016., područje Vrela Bosne je posjetilo 58.812, a Bijambare 17.305 turista. U istom periodu 2015. godine na Vrelu Bosne boravila su 54.962 posjetioca, a na Bijambarama 12.462.

Kako je kazao stručni saradnik za promociju i marketing KJU za zaštićena prirodna područja Mustafa Zvizdić, tačnu evidenciju o posjeti stranih i domaćih turista nemaju, ali  su obje grupacije zastupljene u respektabilnom broju.

- Područja kojima upravljamo (Vrelo Bosne, Trebević, Bijambare i Skakavac) obiluju izuzetnim i nesvakidašnjim prirodnim vrijednostima. Vodopad na Skakavcu, Bijambarska pećina i turistički voz na Bijambarama, Velika aleja i jezera na Vrelu Bosne, prekrasni pejzaži na Trebeviću, trim-staze, dječija igrališta s rekvizitima - samo su neke od stvari koje se moraju vidjeti i doživjeti - naglasio je Zvizdić.

Dodaje da se ovog ljeta očekuje veliki priliv posjetilaca, naročito stranih državljana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.