KANTONALNA UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE Preduzeti mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra

Nevrijeme

Press služba KS
17.06.2016 11:45

S obzirom da se u narednom vremenskom periodu, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na području Kantona Sarajevo očekuje vjetar čiji udari će biti od 40 do 50 km/h, iz Kantonalne uprave civilne zaštite upozoravaju sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama, preduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

Posebno apeluju na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroze sigurnost prolaznika.

oboreno-stablo1

Također upućuju apel građanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

"Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja", navode  iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

 


 

NA VRH