SARAJEVO

Taksisti će ubuduće kući voziti i pijane vozače i njihove aute

Stupci crnih hronika potaknuli "Sarajevotaksi" na ovu ideju

A. NALO

14.7.2016

Da bi spasili što više života vozača i pješaka te smanjili broj udesa na gradskim ulicama, pogotovo noću, članovi Udruženja „Sarajevotaksi“ pokrenuli su novu i veoma zanimljivu akciju.

Stradaju nevini

Radi se o tome, kako je za „Dnevni avaz“ kazao Enver Suljagić, predsjednik Udruženja, da će njihovi profesionalni vozači na poziv iz ugostiteljskih objekata do kuća prevoziti one koji popiju čašicu više.

enver-suljagic

Suljagić: Smanjiti udese

- Stupci crnih hronika potaknuli su nas na ovu ideju. Sve je više onih koji na ulicama ginu upravo zbog alkohola. Zbog tuđe krivice često stradaju i nevini. Odlučili smo se da to promijenimo. Naime, građanin koji popije malo više moći će preko našeg dispečerskog centra pozvati da neko dođe po njega na određenu adresu. Slat ćemo po dva vozača. Jedan da vozi klijenta, a drugi da odveze automobil na njegovu adresu - kazao je Suljagić.

Prema njegovim riječima, za ovu uslugu građani će vozačima plaćati kao za običnu vožnju, a već postoji veliko interesiranje.

Telefonska aplikacija

- Osim pijanih vozača, za ovu vrstu pomoći mogu nas pozvati i oni koji se ne osjećaju dobro, a nalaze se na izletištima, na putu ili iz bilo kojih drugih razloga nisu u stanju voziti. Također, odnedavno imamo i telefonsku aplikaciju pomoću koje nas klijenti mogu kontaktirati. Ukoliko žele naše usluge, trebaju samo označiti mjesto gdje se nalaze i naš vozač će doći po njih - pojasnio je Suljagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.