SARAJEVO

Rutmap: Od danas pronađite sarajevske ulice sa tačnim brojem i saznajte gdje se održava zabava koju ne smijete propustiti jednim klikom

Saopštenje za javnost

Redakcija

3.8.2016

Projekat "Rutmap" koji predstavlja mapu sa virtualnim prikazom ulica, objektima i informacijama o turističkim atrakcijama te omogućava kretanje kroz grad uz prikaz objekata od 360º uvijek ide korak dalje!

Mladi tim od 10 osoba je radio na prikupljanju baze ulica u Sarajevu više od deset mjeseci i bilježio tačne brojeve svih vrsta objekata koje su bile dostupne. Rezultat je Rutmap-ov savremeni pregled ulica (street-view) koji, za razliku od drugih mapiranih platformi za Sarajevo, omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, kao i filtriranje kategorija prema interesovanju krajnjeg korisnika uz prikaz od 360º.

Prema riječima direktora BetaTelStudia, Elvira Salčinovića Rutmap je već prepoznat kao jedinstvena virtualna mapa na području Bosne i Hercegovine.

- Ovo je savremeni način plasiranja korisnih informacija, a s obzirom da na jednostavan način omogućava pristup informacijama i orijentaciju građana i turista u gradu, izvrstan je instrument za promociju turističkih atrakcija Sarajeva.

Iz tog razloga je BetaTelStudio odlučio pokrenuti lociranje objekata prema tačnom broju/adresi, kao i mapu događaja u Kantonu Sarajevu sa naznakom lokacije na kojoj se događaj održava.

Rutmap platforma je dostupna na www.rutmap.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.