SARAJEVO

GRAS-u blokirano 12 tramvaja

UIO plijeni imovinu da bi naplatio dug za PDV

A. TABAK

10.8.2016

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, osim što GRAS-u redovno skida novac s računa da bi namirila dugovanja za PDV, ovoj firmi zaplijenila je i blokirala 12 tramvaja, saznaje „Dnevni avaz“.

Dug raste

To nam je potvrdio i direktor preduzeća Avdo Vatrić, naglasivši da će UIO ponovo dozvoliti GRAS-u da koristi vozila nakon što se kreditno zaduže i izmire svoja dugovanja, koja trenutno uznose 17,2 miliona KM.

avdo-vatric-gras

Vatrić: Dovoljno vozila

- Ne možemo koristiti 12 tramvaja. Nasreću, imamo dovoljan broj ovih vozila, tako da još možemo odgovoriti na potrebe putnika - rekao je Vatrić.

Portparol UIO Ratko Kovačević kazao nam je da Grupa za prinudnu naplatu i dalje radi na predmetu GRAS zato što dug raste iz dana u dan.

ratko-kovacevic

Kovačević: Naplata duga

Zapljena imovine

- Imovina koja je data u zalog više nije dovoljna da se izvrši naplata dugovanja. Grupa za prinudnu naplatu skida novac s jedinog aktivnog računa koji koristi GRAS u iznosima od 10.000 do 80.000 KM. Osim toga, pokušavamo zaplijeniti i svu ostalu imovinu, a u ovom slučaju, riječ je o 12 tramvaja koje GRAS ne može koristiti - istaknuo je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.