SARAJEVO

MUP KS: Povećan broj policajaca za vrijeme SFF-a

Bit će angažovani policijski službenici u uniformi i građanskim odijelima

Fena

12.8.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) će kao i prethodnih godina, na osnovu iskustava i na osnovu predviđanja, osiguravati Sarajevo Film Festival (SFF). Naše osiguravanje će se ogledati u fizičkom, saobraćajnom, operativnom i kontradiverzionom smislu, potvrdio je načelnik Odjeljena za odnose s javnošću MUP KS-a Irfan Nefić.

On je istakao kako je poznato da će zbog SFF-a u Sarajevo doći veći broj posjetilaca iz inostranstva.

- Angažirat ćemo povećan broj policijskih službenika kako u uniformi tako i u građanskim odijelima, kako bismo preventivno djelovali na eventualne izvršioce krivičnih djela i na činjenje prekršaja, kazao je Nefić.

Govoreći o saobraćaju u centru grada, Nefić je istakao kako je Ministarstvo saobraćaja KS donijelo rješenje o izmjeni režima saobraćaj u ulici Branilaca Sarajeva, te kako će MUP KS postupiti po tom rješenju.

- Imamo informaciju da je Gradska uprava dopustila ugostiteljima da radno vrijeme produže do 02.00 sati i svakako ćemo biti prisutni na svim mjestima, i prema našoj procjeni i prema potrebi, kako bismo osigurali ovu manifestaciju, kazao je Nefić.

Naglasio je kako je "veoma bitno da SFF prođe u najboljem redu i da svim posjetiocima i građanima Kantona Sarajevo ostane u lijepim uspomenama".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.