SARAJEVO

Tužilaštvo KS ispituje sumnjivo jeftinu prodaju zgrade “Feroelektra”

Starogradski načelnik Ibrahim Hadžibajrić predmet više istraga

E. D.

13.8.2016

Nakon što je Općina Stari Grad, s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem na čelu, u junu ove godine prodala 65 posto vlasništva nad objektom bivšeg „Feroelektra“ u centru grada, kod Katedrale, firmi „Kol“ za tri miliona KM, istragu o ovom slučaju pokrenulo je Tužilaštvo KS, saznaje "Dnevni avaz".

Provjere navoda

Prema našim saznanjima, već je nekoliko osoba ispitano u vezi s ovim slučajem, a istraga se, kako navode naši izvori, vodi protiv načelnika Hadžibajrića.

Da u Tužilaštvu KS postoji više predmeta koji se odnose na starogradskog načelnika te da se nalaze u fazi provjere navoda iz prijave, potvrdio nam je i portparol Tužilaštva KS Alem Hamzić.

hadzibajric11

Hadžibajrić: U Tužilaštvu KS postoji više predmeta

Inače, kako naš list saznaje, o okolnostima prodaje ovog atraktivnog objekta ispitan je jedan od vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad, što nam je pod uvjetom anonimnosti i potvrdio.

- Sumnja se da je cijena po kojoj je objekt prodat izuzetno niska. Prema dostupnim informacijama, ovaj objekt vredniji je i tri puta od iznosa za koji ga je načelnik Hadžibajrić prodao. Općina je mogla zaraditi mnogo više od ova tri miliona KM - rekao nam je ovaj vijećnik.

Dio sredstava

Prema usvojenom zaključku OV, od dijela sredstava ostvarenih prodajom trebao bi se finansirati završetak izgradnje dječijeg igrališta na Obhođi, zatim dječijeg igrališta Ablagijin sokak i dovršiti izgradnja osnovne škole "Vrhbosna". Međutim, kako saznajemo, sve to je zbog pokrenute istrage obustavljeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.