SARAJEVO

SARAJEVO Iduće sedmice počinje gradnja kružnog toka

U sklopu nastavka izgradnje Južne longitudinale

A. ČENGIĆ

13.8.2016

U sklopu nastavka izgradnje Južne longitudinale, na raskrsnici ulica Porodice Ribar i Aleje lipa na Trgu heroja iduće sedmice počinje izgradnja kružnog toka koji će Općina Novo Sarajevo graditi sama. Načelnik Nedžad Koldžo kazao je da je za ovaj kružni tok izdvojeno oko 120.000 KM.

Prilaz parkingu

- Zbog izgradnje Južne longitudinale neće se moći iz Zvorničke ulice ući na parking iza Lorisove zgrade. Zbog toga ćemo napraviti kružni tok na Trgu heroja, odakle će se moći prići parkingu. Radovi neće trajati duže od mjesec - kazao je Koldžo.

Općina u ovoj godini planira i gradnju kružnog toka na Pofalićima, na raskrsnici Drinske i Humske ulice. Za oba kružna toka u budžetu Općine za 2016. predviđeno je oko 220.000 KM. Kružni tok u Pofalićima Općina će raditi u saradnji s Direkcijom za ceste KS.

Protok vozila

- Nakon izgradnje kružnog toka u Velešićima, koji je pokazao da je puno bolje rješenje od klasične raskrsnice sa semaforima, Općina se opredijelila u ovoj godini raditi ova dva kružna toka zbog boljeg protoka vozila - pojašnjava Koldžo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.