SARAJEVO

KONAKOVIĆ RAZOČARAN: Brani li neko da inspekcija kontrolira velike objekte?

Premijer Kantona Sarajevo

N. K.

15.8.2016

Povodom prvih rezultata na najavljeno pojačanje inspekcijskog nadzora nad radom ugostiteljskih objekata oglasio se premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković putem svog Facebook profila.

"Danas se baš osjećam razočarano. Produžili smo radno vrijeme ugostiteljskim objektima, grad je prepun, lokali vrve od gostiju. Najavili smo pojačan inspekcijski nadzor nad radom objekata, posebno kontrolu izdavanja računa.

Jutros sam dobio izvještaj iz kojeg jasno vidim da su kontrolisali manje objekte, nijednog od "velikih". Razgovarao sam danas sa direktorom Kantonalne uprave za inspekcijske poslove da provjerim da li ima pritisaka i da li neko brani da se uđe u veće objekte. On tvrdi da nema.

Dozvolili smo prijem novih 30 uposlenika koji nam ništa dobro neće donijeti ako se u obavljanju posla drastično ne promijeni odnos. Vlada će u četvrtak na sjednici razmatrati informaciju i poduzeti mjere da se ovaj posao obavlja mnogo bolje, da se stare navike iskorijene. 

Ni investicije u vodovodnu mrežu, ni nabavka opreme MUP-u, ni kupovina azila za pse lutalice, ni nova esencijalna lista, nijedan zakon koji smo donijeli, neće imati pravi efekat ako se kod ljudi koji treba da provode aktivnosti ne promijeni svijest i ustaljene navike. 

Ovo razočarenje nas neće pokolebati, naprotiv", napisao je Konaković.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.