SARAJEVO

"AVAZ" U POSJETI Studenti će imati smještaj kao u luksuznim hotelima

Pri kraju obnova 2. paviljona Studentskog doma na Bjelavama

E. DRAGUNIĆ

17.8.2016

Studenti koji budu smješteni u 2. paviljonu Studentskog doma na Bjelavama od naredne školske godine trebali bi imati smještaj kao u luksuznom hotelu. Naime, obnova ovog paviljona privodi se kraju, a u toku su završni građevinski radovi. Sve bi trebalo biti gotovo do 10. septembra, nakon čega preostaje opremanje soba najmodernijim namještajem.

Ultramoderan

Ekipa "Avaza" posjetila je jučer Dom na Bjelavama, gdje nas je dočekao Senan Lalić, šef Tehničke službe održavanja u Studentskom centru. Ovaj objekt će, kako kaže Lalić, nakon 20 godina ponovo biti pušten u funkciju.

drugi-paviljon-fasada

 Drugi paviljon: Projekt koštao 1.050.000 KM, a finansirala ga Vlada KS

- Paviljon je projektiran kao ultramoderni studentski dom. Sadržavat će modernu učionicu, mini kafe-bar, sobe za odmor. U hodnicima će biti postavljene kamere, a u njih će se ulaziti pomoću kartice. Svaka soba bit će opremljena internetom, televizorom i frižiderom - rekao je Lalić. 

Osim što će svaka soba imati kupatilo s tuš-kabinom, na svakom spratu bit će i zajednički toaleti. Inače, u obnovljenom drugom paviljonu bit će 53 sobe, od čega dvije jednokrevetne za invalidne osobe. Osim toga, bit će šest jednokrevetnih i 45 dvokrevetnih soba. U podrumu je planiran fitnes centar i vešeraj koji će moći koristiti svi studenti u Domu.

Nabavka inventara

- Cijeli ovaj projekt koštao je 1.050.000 KM, a u potpunosti ga je finansirala Vlada KS. Ostaje nam još da pronađemo novac za nabavku inventara za sobe, za što nam treba oko 150.000 KM - kazao je Lalić.

Do sada primljeno 1.300 studenata

Završen je i konkurs za prijem studenata u domove na Bjelavama i u Nedžarićima. 

drugi-paviljon-kupatilo

Svaka soba imat će kupatilo s tuš-kabinama

Kako nam je rekao Emir Kadrić, direktor Studentskog centra, za narednu školsku godinu primljeno je oko 1.300 studenata.

- Kapacitet naših domova je 1.650 osoba. Očekujemo uskoro i dodatni prijem studenata. tako da naši kapaciteti budu popunjeni. Zaduživanje studenata kreće 15. septembra. Cijena za smještaj u našim domovima je od 130 do 180 KM - rekao je Kadrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.