SARAJEVO

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje Južne longitudinale

Svečanost ispred novoizgrađene Sportske dvorane "Grbavica"

E. D.

24.8.2016

Ispred novoizgrađene Sportske dvorane "Grbavica" danas je svečano potpisan Ugovor o početku izgradnje i rekonstrukcije Druge sekcije Južne longitudinale. Ugovor za nastavak izgradnje ove moderne saobraćajnice potpisali su premijer KS Elmedin Konaković, ministar saobraćaja Mujo Fišo i direktor Direkcije za puteve KS Nermin Drnda te direktori Hamed Ramić i Mirsad Bjelopoljak, predstavnici izabranih izvođača radova Konzorcija "Euroasfalt" – ŽGP.

Premijer KS Konaković kazao je da će ovom izgradnjom biti značajno smanjena gužva u saobraćaju te da će na ovaj način centar grada biti mnogo bolje povezan s Aerodromom.

Vlada KS je ovdje zatekla jedan administrativni problem. Imali smo odabranog izvođača, a nismo imali procedure koje su trebali završiti viši nivoi vlasti. Užurbano smo radili na tome i evo svečano možemo reći da počinju radovi na nastavku izgradnje Južne longitudinale koja je jedna od najznačajnijih saobraćajnih projekata u KS – rekao je Konaković.

ugovor-1

Sa današnjeg potpisivanja

Prema onome što su kazali predstavnici Konzorcija, pripremni radovi na trasi bi trebali početi već od sutra.

Od ponedjeljka namjeravamo da dogovorimo s GRAS-om regulaciju saobraćaja i ostalim institucijama iz Kantona. Možemo garantirati da ono što zatvorimo da ćemo i završiti prije kiša i snijega. Krenut ćemo s kružnim tokom kod pekare AS i dalje prema stadionu Grbavica – rekao je Enver Ajanović iz firme “Euroasfalt”.

Gradit će se trasa od pekare AS do raskrsnice ulica Zvornička i Hamdije Ćemerlića u dužini od 900 metara. Kao što je ranije rečeno, rok za završetak radova je 12 mjeseci.

 
 

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.