SARAJEVO

NESLANE ŠALE Taksiste zovu i kada se zaglave u liftu!

SARAJEVO TAXI Dnevno imaju i 200 lažnih poziva

M. HALILOVIĆ

29.8.2016

Građani koji se nađu u nevolji, kada se zaglave u liftu ili zaključaju u stanu, često znaju pozvati i taksiste da im priteknu u pomoć. Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo taxi", kazao nam je da su vozači spremni pomoći kada je riječ o hitnim slučajevima i da su 24 sata dnevno na raspolaganju.

Blokiraju pozive

- Umjesto Hitne pomoći ili Profesionalne vatrogasne brigade, pozivaju nas da im pomognemo. Uvijek smo spremni, ali ima i onih neodgovornih, neozbiljnih, koji sjede pored telefona i prave neslane šale. Svakodnevno primimo 200 lažnih poziva i takve brojeve, koji nas stalno uznemirivaju, blokiramo - kazao je Suljagić.

suljagic-1

Suljagić: Neslane šale

Prema njegovim riječima, bilo je slučajeva kada nazovu i kažu da će im dijete zakasniti u školu i da im hitno trebaju vozila i onda ne izađu. Vozači gube vrijeme na takvim pozivima.

Traže vozila

- Ne znaju šta će od dosade pa zovu i traže od tri do pet vozila ispred hotela i restorana. Naravno, na svaki poziv se odazovemo, ne znajući šta će nas dočekati. Sve je više takvih lažnih poziva - dodaje Suljagić.  

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.