SARAJEVO

Ulice u Starom Gradu zatrpane smećem

Građani ogorčeni, zašto Općina ne da dozvolu „Radu“

Al. Č.

21.9.2016

Pretrpani kontejneri i prljava ulica gorući su problem mještana starogradske ulice Čadordžina, koja se nalazi u mjesnoj zajednici (MZ) Logavina. Kako su nam kazali mještani ove ulice, veliki problem često predstavlja i kabasti otpad koji ljudi ostavljaju pored kontejnera, u nedostatku prostora za odlaganje.

Da mnogi mještani strahuju i od zaraznih bolesti, kazao nam je Abdulah Hamzić, stanar ove ulice. Ističe da se nerijetko dešava da psi lutalice raznose smeće po cijelom naselju, što predstavlja dodatni problem. 

asikovac-stepenice2

Zapušteno stepenište

- Smrdi na sve strane. Smeće je svaki dan oko kontejnera jer ih nema dovoljno. Prije je u ulici bilo više kontejnera, međutim, sada imamo samo tri na dnu ulice - kazao je Hamzić.

Portparol "Rada" Mirza Ramić kazao nam je da je neophodno da Savjet MZ Logavina podnese zahtjev Općini Stari Grad da bi se odredila lokacija za postavljanje novih kontejnera. 

screenshot-4

Hamzić: Nedostaje kontejnera

- Mi ne možemo na svoju odgovornost postavljati kontejnere, za to nam treba dozvola Općine. Smeće odvozimo svaka dva dana, a dnevno odvozimo više od 60 tona otpada. Također, dva puta godišnje organiziramo akciju odvoza kabastog otpada - rekao je Ramić.

Osim toga, u ovom naselju zapušteno je i stepenište. Skoro da je nemoguće proći jer je zaraslo u travu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.