SARAJEVO

Koldžo primio delegaciju hrvatskih nevladinih organizacija iz Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo

Fena

23.9.2016

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo primio je danas delegaciju hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu, a koju je predvodio Marinko Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH i predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH.

Članovi delegacije hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Kantonu Sarajevo predstavili su svoju djelatnost u oblastima kulture, umjetnosti, sporta i turizma, a razgovaralo se i o suradnji s Općinom Novo Sarajevo prilikom implementacije različitih projekata, kao i o mnogobrojnim problemima s kojima se u svom radu susreću ove organizacije.

 - Zahvaljujemo se načelniku Koldži koji je pokazao interes za našu djelatnost, svjestan važnosti egzistiranja ovih organizacija u Sarajevu, pa tako i na području općine Novo Sarajevo. Bilo je riječi i o zastupljenosti stručnih kadrova, kulturnih i znanstvenih djelatnika i umjetnika iz reda hrvatskog naroda u upravnim i nadzornim odborima, na rukovodnim pozicijama te u organizacijskim strukturama i strukturama zaposlenika u javnim ustanovama na području općine Novo Sarajevo, s obzirom da bi ove strukture okvirno trebale odražavati nacionalnu strukturu stanovništva BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine. Smatramo da je veoma važno da javne ustanove i javna poduzeća u obavljanju svojih djelatnosti i u kadrovskoj strukturi provode relevantnu ustavnu odredbu u vezi s jednakim pravima ustavnih naroda i nacionalnih manjina u BiH - istaknuo je Pejić. 

Načelnik Koldžo je obećao podršku aktivnostima i projektima hrvatskih nevladinih organizacija koje djeluju na području općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe Hrvatskog narodnog vijeća BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.