SARAJEVO

Konaković primio saudijskog princa Al Sauda

Povodom obnove staze na atletskom poligonu Koševu

A. Č.

21.10.2016

Na atletskom poligonu Koševo u subotu će biti upriličeno svečano otvaranje rekonstruirane atletske "tartan" staze Atletskog kluba Sarajevo.

Radi se o zajedničkom projektu Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba Sarajevo, a koji je podržala Međunarodna atletska fondacija (IAF) i Međunarodna atletska asocijacija (IAAF).

Otvaranju rekonstruirane staze prisustvovat će i saudijski princ Nawaf Bin Mohammed Al Saud, član Savjeta Međunarodne atletske fondacije (IAF) i Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) koja podržava ovaj vid projekata članica IAAF.

Visokog gosta iz Saudijske Arabije princa Nawafa Bin Mohammed Al Sauda danas je ugostio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Naglašavajući ulogu i značaj sporta kao najboljeg ambasadora svake zemlje, princ Nawaf je izrazio zadovoljstvo saradnjom s domaćinima u atletskim savezima te najavio i dalju potporu Međunarodne atletske organizacije projektima koji jačaju sport i okupljaju mlade oko sebe. Istovremeno je ohrabrio domaće saveze i finansijere da ulažu više u sport, pogotovo onaj koji okuplja najmlađe, jer, kako naglašava puno je lakše i jeftinije dobiti pravog sportistu ako on bude prepoznat kao potencijal već u školama i u ranim takmičenjima, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Obnovu ove staze je uz izdvojenih 115.000 eura od ove ogranizacije finansijski podržao i Kanton Sarajevo s 40.000 KM što je, uz dodatno zalaganje saveza, bilo dovoljno da od sutra ova atletska staza bude spremna za takmičenja do juniorske kategorije atletičara.

Premijer Konaković je zahvalio na podršci te istakao opredjeljenje Vlade i Skupštine Kantona da sportu da posebno mjesto, kroz kontinuiranu podršku pojedincima i sportskim kolektivima, kroz ulaganje u sportsku i rekreativnu infrastrukturu uz stalnu promocije vrijednosti sporta i njegovih rezultata, navodi se u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.