SARAJEVO

Novogodišnja iskrica za one koji su to najviše zaslužili (FOTO)

BKC pun dječijih osmijeha

N. KATICA

21.12.2016

U organizaciji JU Centra za kulturu Kantona Sarajevo u saradnji sa osam udruženja (Dajte nam šansu, Radost života, Oaza, Vladimir Nazor, Mjedenica, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, Centar za slijepu i slbovidnu djecu i omladinu, Život sa Down sindromom) i 29 kompanija uspješno je realizovana manifestacija "Novogodišnja iskrica".

- Projekt ima za cilj afirmaciju svih pripadnika ove društvene kategorije, uljepšavanje njihovog dana, poklanjanje i inkluziju. Potrebno je da za novogodišnje praznike svako dijete bude sretno, a mi smo ovom manifestacijom uspjeli da izvučemo osmjeh na lice onima kojim je to potrebno najviše - rekao je Mirza Salković, PR JU Centra za kultura KS.

Bosanski kulturni centar bio je ispunjen dječijim osmjesima i zadovoljstvom svih uposlenika i aktivista. Program manifestacije su u potpunosti osmislila djeca iz udruženja, pa smo mogli vidjeti predstave, nastupe malih manekena i koncert muzičke sekcije. Organizatori su se potrudili da svako dijete ode iz BKC-a zadovoljno i sa osmijehom na licu. Glavni animator bio je Kike, koji je pjevao, djecu pozivao da plešu, a u jednom trenutku napravili su veliki "vozić" i cijelom salom su nastavili plesati.

Ispred galerije, gdje je bila centralna manifestacija, održala se izložba udruženja koja se bave proizvodnjom i pravljenjem različitih suvenira, slikanjem, ukrašavanjem, nakitom i drugim kreativnim radom. Osim izložbe i revijalnog dijela, upriličena je i kreativna radionica, koja je zajednička aktivnost svih udruženja, a svoj djeci na raspolaganju bili su i volonteri sa Pedagoškog fakulteta.

Najveće oduševljenje na manifestaciji izazvao je dolazak Djeda mraza i podjela paketića svoj djeci koja su došla. Uposlenici JU Centra za kulturu KS su svoj djeci podijelili paketiće, koje su osigurali uz pomoć prijatelja projekta.  

Sanela Lemeš iz ove ustanove nam je rekla da su jako ponosni što su uspjeli realizovati ovaj projekat, a u 2017. godini planirano je da se intenziviraju aktivnosti vezane za inkluziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.