SARAJEVO

Učenici iz Zagreba posjetili “Avaz Twist Tower"

Nezaobilazna turistička atrakcija

N.Aj.

11.1.2017

Učenici "Stojarske tehničke škole Fausta Vrančića" iz Zagreba posjetili su “Avaz Twist Tower”.

Rekli su nam da su prvi put u Sarajevu, a razglog posjete su radionice u “Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi” u Sarajevu.

- Sarajevo je jako lijep grad. Posjetili smo Avazov toranj jer ima najljepši pogled, vidi se čitav grad - rekao je Mateo Despotić, jedan od posjetilaca.

Dodao je, kroz smijeh, i da se pješke popeo na 35. sprat.

Haris Lagumdžija je profesor u "Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi" kazao je kako je sa djecom zabavno, te da uvijek otkriju i dožive nešto novo.

- Odlučili smo se da ih dovedemo u Avazov toranj jer je to atraktivna lokacija u našem gradu. Želimo što više da im pokažemo da bi im Sarajevo ostalo u lijepom sjećanju- rekao je Lagumdžija.

Inače, u “Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi” od ponedjeljka se održavaju radionice vezane za mašine koje su izradili učenici iz Zagreba. U pitanju su 3D printeri koji, na osnovu snimljenog materijala sa USB kartice, vrši izradu predmeta različitog oblika i od različitih materijala.

-Velike su mogućnosti ove mašine, i to je najsavremeniji dio novih tehnologija. Veoma je interesantno i zahvalni smo što su došli kod nas i pokazali nam mašine – dodao je Lagumdžija
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.