SARAJEVO

KJKP ViK Sarajevo: Do osam sati prijavljen 61 kvar

Na više lokacija radit će se odleđivanje priključnih cjevovoda

Fena

3.2.2017

Popravke kvarova danas će se vršiti na lokacijama: Osik, Mekote, Drage Filipovića, Hendekuša, Mandrina, Gornji kartal, Donji kartal, Mihrivode, Vrbanjuša, Hercina, Pirin brijeg, Safvet bega Bašagića, Sagrdžije, Isaka Samokovlije, dio naselja Velešići, Pofalići, ul. Zahira Panjete, Drinska, Fra Grge Martića, Poturšehidina, te dio naselja: Briješće brdo, Sokolje i Boljakov potok. 

U sklopu poslova na izradi Studije za neprihodovanu vodu, danas je planirana zamjena graničnih zatvarača i bez vodosnabdijevanja će biti naselja: Nadmlini, Hamdije Kreševljakovića, At Mejdan, Bistrik, Obala Isa Bega Ishakovića, Toplik, Mustaj Pašin Mejdan, Nevjestina, dio naselja Kovači, Obala Kulina bana, Maršala Tita, Ferhadija, Mula Muastafe Bašeskije, područje Baščaršije, Branilaca grada, Radićeva i ostale ulice u centralnom dijelu grada, saopćeno je iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

Za dio ulica pokušat će se obezbijediti alternativno vodosnabdijevanje sa smanjenim pritiskom.

Radi smanjenja količa vode s Jahorinskih vrela, u toku dana dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u padinskim dijelovima Trebevića.

U Dispečerskom centru primljene su ukupno 32 telefonske i terenske prijave (devet na vodomjerima, 23 na vodovodnoj mreži).

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata planirala je izlazak na 10 lokacija radi opravljanja kvarova. Radovi će se izvoditi u ulicama:Nadmlini, Mandrina, Hercina, Hrvatin, Mali sokak, Isaka Samokovilije, Braće Begić, Reisa Fehima Spahe, Mekote, Kobilja glava.

Na više lokacija radit će se odleđivanje priključnih cjevovoda.

Služba vodomjera i dezinfekcije vode je do 08.00 sati imala prijavljen 61 kvar u šahtovima odnosno vodomjernim garniturama.

S obzirom na pojačan intenzitet popravki kvarova, iz KJKP "ViK" Sarajevo još jednom apeliraju na potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.