SARAJEVO

Denis Stojnić tvrdi: Načelnik Hadžibajrić je privatizovao općinu!

Piše: A. Ka.

20.6.2017

Ugostiteljski objekat "Tesla Pub" koji se nalazi u ulici Zelenih beretki u Sarajevu danas bi mogao biti zapečaćen. Bh. MMA borac i vijećnik u Općini Stari Grad, Denis Stojnić koji upravlja lokalom kazao je da je preko svog advokatskog tima od načelnika spomenute općine Ibrahima Hadžibajrića tražio da se deložacija odgodi, ali dobio je negativan odgovor.

Stojnić tvrdi da je ranije imao dogovor s nadležnima te da je sve zabilježeno i na sjednici Općinskog vijeća o čemu ima dokaze.

- Postignuta je vansudska nagodba još 28. januara, što je prezentovano na Trećoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad. Predlagač je bio Ibrahim Hadžibajrić. Dvadeset vijećnika je izglasalo da se potpiše sporazum, a to se čuje i na video snimku sa spomenute sjednice kada je Irfan Ćengić čitao materijal. Na snimku se jasno čuje da pod tačkom 3. načelnik mora da sklopi sporazum i to sa dogovorenom kvadraturom i cijenom. Do vansudske nagodbe je došlo jer je u službenom listu stavljena pogrešna kvadratura. Iz Općine nisu imali odgovor ko je za to kriv. Za sve što govorim imam dokumente pa i video zapis, kao i sve detalje sa pregovora sa Općinom. Načelnik ne potpisuje vansudsku nagodbu i time prema mom mišljenju, čini zloupotrebu službenog položaja. Šokiran sam da nas on deložira bez pravnih osnova. Tražit ću svoje pravo na Sudu. Postupak se već vodi, a već danas će moji advokati Alagić, Švrakić i Knežević prijaviti Hadžibajrića za zloupotrebu položaja. On je privatizovao općinu Stari Grad, ali borit ćemo se do zadnjeg – poručio je Stojnić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.