SARAJEVO

Odličan potez direktora Kape oživio Privredni grad: Mladi iskoristili svoju šansu, zakupljene sve prodavnice

Otvoreni saloni, prodavnice...

Piše: Avaz.ba

4.8.2017

Odluka menadžmenta s direktorom Amerom Kapom na čelu da mladim ljudima po povoljnim cijenama izda poslovne prostore u Privrednom gradu „Skenderija“ pokazala se kao odličan potez. Svi prostori su popunjeni, a u njima rade vrijedni frizeri, prodavači, kozmetičari, tatoo majstori, obućari...

 

Privući ljude

- Iako se trudimo, stari sjaj ''Skenderije'' još nije vraćen. Jesmo ispunili prostore, ali još nismo zadovoljni posjetom mušterija. Ima novih, odličnih radnji koje su otvorene i radit ćemo na promociji i novim projektima, pa se nadamo da će to privući ljude - rekao je Kapo.

Kapo: Okupljalište na platou

On dodaje da će i dalje nastaviti s ulaganjima i uređenjem platoa ispred ''Skenderije'', koje će ponovo postati okupljalište mladih, a bit će postavljen savremeni mobilijar. Jedan od mladih zakupaca koji su u Privrednom gradu otvorili prodavnicu obuće je i Adin Hadrović.

 

Dobri uvjeti

- Sviđa mi se to što su mladi poduzetnici dobili priliku. Ovdje su odlični uvjeti i poticaji koje nam država inače ne pruža. Ja sam tu već pola godine i za sada posao ide dobro, ali vjerujem da će ubuduće biti puno bolje - kazao je Hadrović.

Centar pokriven videonadzorom

Inače, Privredni grad „Skenderija“ raspolaže sa 274 poslovna prostora, koji su 24 sata dnevno pokriveni fizičkom zaštitom, videonadzorom i protuprovalnim sistemom. 

Također, posjetiocima i zakupcima na raspolaganju je veliki parking, koji ima 1.000 mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.