SARAJEVO

Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu

Avaz.ba

9.8.2017

Projekt "Rutmap" - interaktivna turistička mapa, odnosno gradski vodič s virtualnim prikazom ulica i objekata od 360º, uz informacije o turističkim atrakcijama koje omogućavaju kretanje kroz grad, postaje još napredniji uz novu nadograđenu mobilnu aplikaciju.

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

Mobilni i virtualni Rutmap predstavlja svojevrstan gradski vodič koji u svakom trenutku nudi brojne informacije i omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, filtriranje proizvoda i usluga prema interesovanju krajnjeg korisnika.

Za ljubitelje dobre zabave, Rutmap nudi informaciju o svim najznačajnijim dešavanjima u gradu, kao i odabir prema posebnim kategorijama - hrana i piće, noćni život, itd.

Napravljena je nova kategorija turističke ture koju korisnici mogu koristiti i bez online navigacije.

Tako će turisti moći u ''offline modu'' posjetiti najznačajnija mjesta u Sarajevu uz GPS lokaciju/pratnju korisnika i preuzeti audio sadržaj za one lokacije koje žele posjetiti bez pratnje vodiča, pronaći atrakciju ili mjesto koje žele vidjeti.

Aplikacija nudi brojne mogućnosti i informacije, uz preporuku da skrivene kutke i turistički šarm Sarajeva turisti upoznaju u pratnji stručnog turističkog vodiča ili u aranžmanu turističke agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.