SARAJEVO

Novo Sarajevo: Klubovi u dvorani na Grbavici počinju trenirati za 15 dana

Piše: F. SABLJICA

10.8.2017

Novoizgrađena sportska dvorana na Grbavici, čija su vrata bila zaključana i više od godinu nakon otvorenja, primit će prve klubove za 15 dana. Ovo je za "Dnevni avaz" potvrdio Mirza Ramić, novoimenovani direktor preduzeća “Novo Sarajevo”, koje će upravljati dvoranom.

Obogatiti ponudu

Kako nam je rekao Ramić, na poziciji direktora nalazi se tri mjeseca i zateklo ga je mnogo administrativnih obaveza kako bi dvorana mogla funkcionirati.

- Cilj nam je da dvoranu što prije stavimo u funkciju. Kako je većina klubova od juna na odmoru, iskoristio sam vrijeme da ih obiđem i ponudim usluge. Održao sam sastanke sa 20 klubova i sportskih udruženja, dostavili su i svoje prijedloge i projekte koji će provoditi u dvorani tako da će već za 15 dana prvi klubovi početi trenirati. Za tri mjeseca, dvorana će raditi punim kapacitetom - istaknuo je Ramić.

S druge strane, dvorana će imati i komercijalne sadržaje. U sklopu dvorane nalaze se poslovni prostori, parking i streljana i kuglana.

- Izdavat ćemo i parking, koji je u sklopu dvorane. U toku je tender za opremanje streljane i kuglane, koje će sigurno obogatiti ponudu - rekao je Ramić.

Novi radnici

Također, za potrebe funkcioniranja dvorane bit će potrebni novi radnici. Ramić ističe da će prvo raspisati konkurs za stručnu službu i tehničku podršku te da će to biti veoma mali broj ljudi dok dvorana ne počne raditi punom parom.

Prema evropskim standardima

Dvorana je moderno opremljena terenima prema evropskim standardima za odbojku, rukomet, mali nogomet i košarku. Za rukomet postoje i VIP lože, a koševi su prema standardima FIBA-e.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.