SARAJEVO

Južna longitudinala gradi se punom parom: Ubrzani radovi na kružnom toku

Iskopi na novi pothodnik

Piše: F. SABLJICA

21.8.2017

Moderna gradska saobraćajnica Južna longitudinala u Novom Sarajevu gradi se punom parom. Radnici "Euroasfalta" intenzivirali su radove na budućem kružnom toku kod pekare "As" na Hrasnom Brdu. Kružni tok imat će pet pothodnika, koji će biti opremljeni videonadzorom.

Kružni dio

Kako nam je rekao šef gradilišta Faruk Medošević, grade se pothodnik dva i kružni dio.

- U toku je i izmještanje vodovodnih i kanalizacionih instalacija oko kružnog toka. Postavljen je i nosivi sloj asfalta na novu traku, rasvjeta i stubovi kontaktne mreže. Sanacija klizišta "Čenga" u završnoj je fazi, ostalo je da ga uredimo, a radi se i na trasi u zoni klizišta - rekao je Medošević.


Medošević: Kružni dio

Zatvoren dio

Za saobraćaj je zatvoren dio ulice Azize Šaćirbegović prema Hrasnom Brdu.

- U oktobru planiramo zatvoriti za saobraćaj kompletnu raskrsnicu ulica Azize Šaćirbegović i Safeta Hadžića do decembra. Tada će početi gradnja kružnog toka - istaknuo je Medošević.


Ne vozi trolejbus na liniji Dobrinja - Trg Austrije


Na gradilištu su jučer bili i radnici GRAS-a, koji su demontirali kontaktnu mrežu, odvojak za Otoku, zbog čega u funkciji nije bila trolejbuska linija Dobrinja - Trg Austrije.

- Na spoju ulice Azize Šaćirbegović i Safeta Hadžića radnici GRAS-a vršit će korekcije kontaktne mreže do 24. avgusta i ova linija neće biti u funkciji. Putnike će prevoziti autobusi na relaciji Dobrinja - Drvenija - ističu iz GRAS-a.



Radnici GRAS-a demontiraju mrežu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.