SARAJEVO

Uz vojne počasti: Obilježena godišnjica pogibije legendarnog komandanta TO Novi Grad Sarajevo Ramiza Salčina

Avaz.ba

22.8.2017

Dvadeset peta godišnjica pogibije Ramiza Salčina, ratnog komandanta Teritorijalne odbrane Općine Novi Grad Sarajevo, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i ordena oslobodilačkog rata “Zlatni grb s mačevima”, obilježena je uz vojne počasti Drugog rendžerskog pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Uz prisustvo članova njegove porodice, prijatelja i mnogobrojnih delegacija, o ratnim zaslugama i viteštvu Ramiza Salčina, neustrašivom borcu i komandantu, govorio je Ismet Hadžić, armijski general, komandant Prve dobrinjske brigade.

Naglasio je da je Salčin jedan od prvih heroja odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te da njega i slične neustrašive borce, kakvih je bilo mnogo tokom agresije na BiH, Bosanci i Hercegovci nikada ne smiju zaboraviti.

Na mjestu na kojem je prije 25 godina poginuo rahmetli Ramiz Salčin, cvijeće su položile delegacije sa federalnog, kantonalnog i općinskog nivoa, OV Novi Grad, brojnih boračkih udruženja, Savjeta MZ “Saraj-Polje” i političkih partija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.