SARAJEVO

Održan 'Giro Drag Race' u Vilsonovom šetalištu

S. Saletović

Avaz.ba

27.8.2017

Treća trka ubrzanja na biciklima ''Giro Drag Race'', koju organizuje udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, održana je danas u Sarajevu u 18.00 sati na Vilsonovom šetalištu.


Kao i prethodna dva izdanja taj nesvakidašnji događaj ponovo j ponudio mnoštvo uzbuđenja ali i mogućnosti zvaničnog utrkivanja na biciklima za sve one koji su se željeli okušati, a nisu imali priliku, saopćeno je iz udruženja Giro di Sarajevo.

- Odlučili smo organizovati trku ubrzanja na biciklima koja se ne održava nigdje u našoj regiji, a na koju se može prijaviti baš svako, bez ikakvih licenci i potpuno besplatno - rekao je team manager takmičarske ekipe udruženja Giro di Sarajevo Emir Hulusić.

Format trke ove godine je bio nešto drugačiji, tako da je trka bila teža, ali i uzbudljivija.

Učestvovala su 32 takmičara, a pobjedu je ostvario Kamer Kolar koji je 200 metara prošao za 25 sekundi. Organizator je udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, a utrku je podržala kompanija Lactalis BH sa proizvodom Dukat Fit.

„Sve naše dogođaje radimo kako bismo promovisali biciklizam kako u Sarajevu, tako i u BiH. Biciklistički savez BiH je prepoznao da se radi o takmičenju koje ima upravo tu namjeru i dobili smo njihovu podršku. Na Giro Drag Race-u omogućeno je da svi bicklisti dođu i okušaju se u ovom takmičenju, bez obzira da li članovi nekog kluba ili ne“, izjavio je Nisad Selimović, predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo.

“Naše prijateljstvo sa udruženjem Giro traje već duže vrijeme i rado podržavamo sportske projekte koje iniciraju u Sarajevu i drugim gradovima. Ova utrka je sjajna prilika za bicikliste da testiraju svoje umjeće i brzinu na točkovima, a sve u jednom zabavnom i rekreativnom sportskom duhu”, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH.

Za učešće u trci, bilo se potrebno prijaviti putem online forme na adresi giro.ba/drag.

Foto galeriju sa današnje utrke pogledajte u nastavku:

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.