SARAJEVO

DIJELOVI SARAJEVA BEZ VODE | Brojni građani ogorčeni: "Niko iz ViK-a ne poštuje Kurban-bajram!"

( Ilustracija)

Piše: J. Ba.

31.8.2017

KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' Sarajevo neprijatno je iznenadilo brojne potrošače koji su danas, dan uoči Kurban-bajrama, ostali bez  vode.

Razlog za kratkotrajno isključenje snabdijevanja vodom su, kako su pojasnili na zvaničnoj stranici iz VIK-a, popravke kvarova u šahtovima.

Odluka da se uoči blagdana vrši rekonstrukcija vodovodne mreže očekivano je izazvala ogorčenje kod brojnih građana, koji ionako kritiziraju nadležne zbog učestalih reduckija.

Redakciju portala Avaz.ba kontaktirali su brojni građani koji su ostali bez vode, kazavši da na ovaj način niko iz VIK-a ne poštuje predstojeći praznik.

Petra Džeko kaže da iako nije Islamske vjeroispovijesti, brine za svoje sugrađane koji sutra obilježavaju Kurban-bajram. Petra je ogorčena i što niko iz ViK-a ne poštuje blagdan i građane koji danas trebaju pripremati hranu za goste ali i čistiti svoje stanove. Ona naglašava da je do čestih redukcija dolazilo i tokom ramazana, što smatra nedopustivim.

Sarajka, čiji je identitet poznat redakciji, tvrdi da je do redukcije došlo i u naselju Grbavica.

- Dva dana uoči Bajrama, niko iz ViK-a se ne javlja. Nismo dobili nikakvo obavještenje da neće biti vode. Nisam u mogućnosti da nešto skuham ili operem pred Kurban-bajram. Ostala sam bez riječi, ovo je sramota - kaže ona.

Trenutno su bez vode naselja Hrasno i Grbavica, a u toku dana očekuju se redukcije i u sljedećim ulicama: Gornjovakufska, Čeljigovići, Emerika Bluma, Alifakovac, Trg Djece Dobrinje, Sedrenik.

Iz KJKP ''Vodovod i kanalizacija'' Sarajevo javljaju da stabilizaciju vodosnabdijevanja očekuju oko 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.