SARAJEVO

Direktorica nastavlja obračun s neistomišljenicima: Izetbegović želi otjerati i Kemala Dizdarevića!

Dr. Dizdarević: Izetbegović ima svoje dobermane

Piše: A. NUHANOVIĆ

7.9.2017

Pritisak na ljekare Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), uprkos upozorenjima grupe ljekara s Klinike za ortopediju i traumatologiju, nastavljen je i dalje. Na udaru Uprave KCUS-a ovaj put našao se ugledni neurohirurg Kemal Dizdarević.

Kako nam je Dizdarević jučer potvrdio, njemu se otkazom prijeti jer je BiH sredinom avgusta predstavljao na Svjetskom neurohirurškom kongresu u Istanbulu.

Dizdarević je na Svjetski neurohirurški kongres bio pozvan kao predavač, a pozvao ga je Organizacioni odbora Svjetske neurohirurške federacije, odnosno predsjednik Kongresa.

Pakovanje otkaza

- Nakon ovog poziva od direktora hirurških disciplina KCUS-a prof. dr. Dželaludina Junuzovića i v. d. direktora Neurohirurgije Hasana Sefe dobio sam odobrenje za neplaćeno odsustvo. Sada mi je podnesena disciplinska prijava da sam odsustvovao četiri dana neopravdano s posla. Prije toga sam bez obavještenja i bilo kakvog provedenog postupka kažnjen smanjenjem plaće – pojašnjava on te dodaje da mu „pakuju otkaz“.

Dizdarević je rekao da je očigledno da je Sefo, poltron Izetbegovićke, dobio instrukcije da krene u obračun.

- Izetbegovićka ima svoje dobermane. Ovo ilustrira kako oni funkcioniraju i kako sistematski poništavaju znanje. Kroz Sefu se može pokazati profil Izetbegovićkinih poltrona. Sefo se uvijek ponašao kao kukavica bez inicijative te sumnjam da je to njegova odluka. Dobio je od direktorice Sefo, inače loši student, instrukcije da se i on malo svađa. Da pojasnim, radi se o ratnoj pobjegulji, doktorandu iz Foče za pare na nepostojeću temu, magistrantu bez postdiplomskog, čovjeku kojem je Izetbegovićka omogućila, dok ga je vodala na uzdi po Općoj bolnici, da postane subspecijalista bez uslova, i to dvostruki. Postao je subspecijalista u ustanovi u kojoj uopće nije bilo djelatnosti iz te specijalizacije, a kamoli subspecijalizacije – ističe Didzadrević.

Docent iz Viteza

Navodi nadalje i da je Sefo uz pomoć direktorice Izetbegović postao docent u Vitezu, gdje nema medicinskog fakulteta.

- Kada ga je Izetbegovićka dovela iz KCUS-a u Opću bolnici, dala mu je da kao neurohirurg postane šef Neurologije, smjenjujući iskusnog neurologa koji je obavljao tu poziciju. Kada ga je vratila u KCUS, postavila ga nezakonito za v. d. šefa univerzitetske klinike jer je čovjek docent u Vitezu. Da bi stvar bila potpunija, uskoro ga je prebacila da predaje njegu na Zdravstvenom fakultetu u Sarajevu. Tako Sefo postane nastavnik na Univerzitetu u Sarajevu. Hoće Izetbegovićka da ga postavi na profesorsko mjesto umjesto mene na Univerzitet u Sarajevu? Profesor koji nije sposoban napisati smislenu rečenicu. Koji ne da nema bilo kakve reference, već uopće na zna šta znači referenca – upozorava Dizdarević.

Sefo svemu šuti 

Doktor Sefo jučer nije želio komentirati navode dr. Dizdarevića. Na naš upit o tome kako je postao docent u Vitezu, je li falsificirao doktorat u Foči, kako je primljen bez konkursa u Opću bolnicu dok je Izetbegović bila na čelu, a potom u KCUS, dr. Sefo je kazao:

- Molim vas, ovo je moj privatni telefon – kazao je on, dodavši da nema šta da kaže.

Kozarić i Kasumović  napustili KCUS 

Kako je potvrđeno za „Avaz“, KCUS su napustila su još dva ljekara s Ginekologije. Radi se o Mirzi Kozariću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.