SARAJEVO

Popravke i isključenja: Veći dio Sarajeva i danas bez vode

Avaz.ba

11.9.2017

Veći dio Sarajeva i danas će biti bez vode.

Popravke kvarova će se vršiti na sljedećim lokacijama: Vitkovac, Viteška, Mahmuta Bušatlije čikma, Ibrahima Perviza, Smaje Šikala, Rosulje III, Stara cesta I, Marija Mikulića, Porodice Foht, Kobilja Glava, Zeleni Ariš.  

Na Izvorištu „Sokolovići“ bit će vršeni radovi na pripremi veze DN 300/350 potisnog cjevovoda od bunara SKB7.

Na lokacijama Musa Ćazim Ćatić i Soukbunar polagat će se dionice cjevovoda, a u Gornjoj Jošanici će se prebacivati priključci. U ulici maršala Tita na Marindvoru sanirat će se iskop.

Na više lokacija će se vršiti isključenje dužnika kao i sanacija iskopa.

Jutros u 8.20 došlo je do pucanja glavnog cjevovoda u ulici Zmaja od Bosne, usljed čega će bez vodosnabdijevanja biti područje od Skenderije do Marinvora.

- Pristupili smo zatvaranju vode i ekipe za popravku su na terenu. Očekujemo normalizaciju u toku dana - poručili su iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama/naseljima: Mahmuta Bušatlije, Smaila Šikala, Ragiba Džinde, naselje Boljakov potok, Sokolje, Briješće, Vitkovac, Viteška, Ibrahima Perviza, Novopazarska, Teočačka, Vrbovska, Abdurahmana Sirije, Vejsila Čurčića, Kodžina, Kanara, Mahmuta Mahmutovića, Rasima Turkušića, Nadira Kafedžoća, Rosulje, Blagovac, Stara cesta, naselje Semizovac, Svrake, Kobilja Glava, Porodice Foht, Zeleni ariš, naselje Rakovica.

U toku dana, doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Buhotina, Stanjevac, Kakrinjski put, Streljačka, Pehlivanuša, Sagrdžije, Sulje Jahića. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju do 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.