SARAJEVO

Obilježena 25. godišnjica od stradanja dvoje djece

Brojne delegacije odale su počast

Piše: I.B.

12.9.2017

Brojne delegacije jutros su, u ulici Hamdije Kreševljakovića br. 15. položile cvijeće, te su minutom šutnje i učenjem Fatihe obilježili 25. godišnjicu stradanja dvoje djece. Tog 12. septembra, u dječijoj igri ubijeni su desetogodišnja Aida Grozdanić i devetogodišnjii Eldin Gvoždar.  

U kratkom obraćanju, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995., Fikret Grabovica kazao je da, iz godine u godinu, obilježavanja stradanja sve teže padaju roditeljima, te porodicama preživjelih.

- Iako je 1992. godina davno bila, nema zaborava. Međutim, nekako naučiš da živiš. Svake godine se pitaš, kako bi izgledao? Da li bi završio školu, da li bi imao djece, unuka? Ali, čovjek nekako živi dalje – ističe majka nastradalog Eldina, Zdravka Gvožđar.

Također, Gvožđar kratko poručuje da je dobro što su i djeca, učenici dva odjeljenja Osnovne škole "Vladislav Skarić" prisustvovali obilježavanju ove tužne godišnjice. Napominje kako je bitno da se zna istina, a istinu djeca najbolje mogu saznati direktno od roditelja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.