Održana sedma sjednica Gradskog vijeća

Sarajevo će sarađivati sa Moskvom i Cirihom

N. M.

Foto: Vijećnici podržali gradonačelnikov Pravilnik o sistematizaciji


Vijećnici su danas, nakon kraće rasprave, imenovali Besima Musakadića za zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Grada Sarajeva.

Nadalje, usvojili su odluke kojima će biti uspostavljena saradnja sa Moskvom i Cirihom, te sa univerzitetom ETH Zurich i Maticom BiH.  

Vijećnici su podržali Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u organima uprave Grada, koji je predložio gradonačelnik Abdulah Skaka. Nakon podrške, Skaka se zahvalio na ukazanom povjerenju.

- Sve će promjene biti vremenski ograničene na četiri mjeseca, kako bi se osigurali da u Gradskoj upravi rade sposobni kadrovi. Također, ovaj Pravilnik omogućit će da zaposlenici budu degradirani ili unaprijeđeni samo za jednu stepenicu u radu – kazao je Skaka.  

Na sjednici su usvojene i druge odluke, kao što je ona o platama i naknadama u organima Grada Sarajeva, davanje saglasnosti na Sporazum o namjeri osnivanja „Muzeja savremene umjetnosti Ars aevi Sarajevo“ te Izvještaj o aktivnostima i toku priprema za održavanje EYOF 2019.

Vijećnici su primili k znanju informacije o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci godine, i o usmjeravanju sredstava za Historijski muzej BiH.

NA VRH

Podijeli članak na