SARAJEVO

KJKP "Toplane Sarajevo": Sutra počinje sezona grijanja

Piše: A. NALO

28.9.2017


U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sutra počinje zagrijavanje objekata, potvrđeno je danas iz KJKP „Toplane Sarajevo“. 

- Kako se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, od 29. septembra 2017.godine počet ćemo sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu, navodi se u saopćenju KJKP „Toplane Sarajevo“. 

S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, iz ove bh. kompanije su istakli da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature zraka.  

U saopćenju su podsjetili da prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom pojedinci trebaju obratiti istim.

- Za sve dodatne informacije može se kontaktirati jedan od telefonskih brojeva naših službi koji su navedeni na poleđini računa - Informacije korisnicima usluga ili putem naše web stranice - navodi se u saopćenju KJKP „Toplane Sarajevo“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.