SARAJEVO

Koldžo: Nisam konsultant ViK-a jer za takav rad treba sinergija

Piše: N.K.

28.9.2017

Problem sa vodosnadbijevanjem u Sarajevu se ne riješava, građani su sve više ogorčeni na svakodnevne redukcije. Neka naselja u glavnom gradu BiH imaju i nekoliko redukacija dnevno. Građani pokreću brojne akcije, osnovana je grupa na FB-u „Vodoodbrana Sarajeva“, ali problem se još uvijek ne rješava.

U medijima se vrlo često pominje ime međunarodnog stručnjaka za smanjenje neoprihodovane vode Đevad Koldžo kao glavni konsultant Vodovoda i kanalizacije(ViK). Naime, Koldžo je za „Avaz“ je rekao da on nije konsultan i da to što se pominje njegovo ime je samo manipulacija i zloupotreba.

- Što se tiče mog angažmana, premijer Konaković me je molio da pomognem ViK – u, ali zbog obaveza koje sam ranije prihvatio, nisam mogao pristati na ovaj angažman. Za konsultanta je izabran Nedim Šečić, koji je moj kolega i čovjek sa velikim iskustvom u pitanju smanjenja neprihodovane vode – rekao je Koldžo.

Nakon izbora Šečića, oglasio se direktor ViK-a koji je tvrdio da se na njega vrši pritisak da Koldžo bude konsultanta i da su oni to odbili i odabrali za konsultanta Vodovod Istanbul, istaknuo je Koldžo.

- Ja sam trebao biti podrška gospodinu Šečiću, ali nakon ovakvih izjavao smatra sam da nema nikakvog smisla moja saradnja sa sadašnjim menadžmentom ViK-a. Za ovakve projekte potrebna je sinergija, a oni meni ne vjeruju ali ni ja njima – kazao je Koldžo.

Nakon svih dešavanja i brojnih pisanja u medijima, Koldžo je dobio mail od izvršnog direktora ViK, sa pitanjem zašto se ne pojavljuje jer oni samo čekaju njega.

- Izuzetno poštujem ovo što radi premijer Konaković, što sam i njemu rekao. Ovim problemom ni jedan od bivših premijera nije htio da se bavi. Razgovarao sam i sa Konaković i Šečićem rekao sam im da ako im treba neki savjet uvijek me mogu pozvati, ali da zato ne želim biti plaćen jer zbog svojih ugovorenih obaveza ne mogu dati maksimum – rekao nam je Koldžo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.