SARAJEVO

Mještani Hrasnog Brda traže dječija igrališta i vrtić za najmlađe

F.Sa.

10.10.2017

Građani 18 mjesnih zajednica u Novom Sarajevu do kraja mjeseca oktobra imaju priliku da učestvuju u kreiranju budžeta za narednu godinu. Nacrt budžeta za narednu godinu iznosi 16.200.000 maraka, a javne rasprave održat će se u svakoj mjesnoj zajednici.

Mještani Hrasnog brda večeras su u dvostanoj raspravi o Nacrtu budžeta iznijeli probleme koje ih muče. Posebno su istaknuli veoma mali broj riješenih zahtjeva do sada. Kao najveći problem mještana u Hrasnom Brdu izvdojeni su loša kanalizaciona mreža, vodovodna mreža, nedosatatak sportskog igrališta, dječijeg igrališta i vrtića.

Iako je u toku gradnja novog objekta mjesne zajednice i ambulante, mještani su istakli da se nalazi na jako nepovoljnom mjestu te da Općina treba uložiti dodatni novac kako bi povezala ulice Miliklandska, Posavska i Varaždinska.

Mještani ovog naselja također, nemaju nikakav minibuski prijevoz te su uputili inicijativu Općini da građanima pomogne u rješavanju problema, jer ima mnog starih i bolesnih kojima je prijevoz neophodan.

 Mještani su večeras prema općinskim službama delegirali 45 zahtjeva,na što su općinski službenici rekli da bi im trebao budžet da ispune zahtjeve mještana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.