SARAJEVO

Film "Ljubav" najbolji

Scena iz filma "Noć u školi"

A. Na.

12.10.2017

Udruženje "Mi" u proteklom periodu realiziralo je niz kreativnih radionica iz oblasti filmske umjetnosti kroz projekt "Mala škola filma – Kids movie star".

Tako su se djeca iz osnovnih škola "Meša Selimović" i "Umihana Čuvidina" kroz posebno osmišljene radionice, upoznali sa procesom nastanka scenarija za film, režiranja i snimanja profesionalnom kamerom i glumom.

Nastala su četiri kratka filma: "Ljubav", "Osveta", "Prijateljstvo" i "Noć u školi" čiji su autori, u potpunosti, upravo djevojčice i dječaci petih i šestih razreda ove dvije osnovne škole.

Filmovi su premijerno prikazani u kino sali Općine Novi Grad a stručni žiri u sastavu: Ada Sokolović – redateljica, Ajnur Ibričić – snimatelj i Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u Vladi KS – predsjednik žirija, izabrali su najbolje u sedam 7 kategorija. 

Za najbolju glavnu žensku ulogu nagrađena je Nejra Hamzić, za najbolju sporednu ženska ulogu Zerina Kulić, za najbolju glavnu mušku ulogu Tarik Kurtić, a najbolju sporednu muška uloga Belmin Kičić. Za najbolji scenario nagrađen je Anel Šehović, najbolji reditelj je Arnel Ibričić, a najbolji film je „Ljubav“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.