SARAJEVO

Facebook post izrevoltirane majke, koja leži u porodilištu Jezero

N. K.

23.10.2017

Problem sa vodosnabdijevanjem Sarajeva traje već neko vrijeme, građani se svakodnevno suočavaju sa problemima koji im otežavaju život.

Koliko je situacija ozbiljna pokazuje post na Facebook grupi "Vodoodbrana Sarajeva!", na kojem građanka Sarajeva, koja je leži u porodilištu Jezero, iznosi svoje nezadovoljstvo.

Post prenosimo u cjelosti:

Ja sam u porodilištu Jezero, sinoć nije bilo vode a hrpa žena je u srijedu porođeno što vaginalno što sekcijom, ali sve krvarimo jer je to dio procesa. I tako meni curi krv niz noge, po spavaćici i papučama jer kakav god uložak da imaš on se pomjeri dok u bolovima pokušavamo ustati iz kreveta. Kontam "haj nije strašno, odoh u WC da se operem pa ću se presvući, zato se i ponese torba puna stvari". U WC-u iznenađenje! Nema vode! Srećom, jedna od stavki koje moraš da poneses na Jezero su vlažne maramice. Ode jumbo pakovanje u sekundi, korpa se napuni krvavim maramicama koje mirišu na bebi puder. A mislila sam vas pričati kako sam na lokaciji u Sarajevu gdje ima vode, ali njima ništa nije sveto. Imam sobu s pogledom na vile koje su na nahorevskom vodovodu .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.