SARAJEVO

Više od 90 posto građana želi da se računi plaćaju na jednom mjestu bez provizije

( Ilustracija)

A. Na.

26.10.2017

Više od 90 posto čitalaca portala Avaz.ba svojim glasom podržalo je inicijativu "Dnevnog avaza" da se računi za grijanje, plin, vodu, struju, smeće...plaćaju na jednom mjestu i to bez provizije. Podršku ovoj ideji javno su dali i direktori nekoliko javnih i komunalnih preduzeća.

Naime, zamisao je da se u ulici Envera Šehovića na broju 14, u Novom Sarajevu, otvori jedinstveni ''Centar komunalnih usluga''. Kako su nam nedavno kazali iz Vlade KS, uređenje prostorija privodi se kraju, kao i izgradnja šaltera.

S obzirom na to da ovaj centar neće moći zadovoljiti potrebe velikog broja građana, za očekivati je da će se ovakve poslovnice otvoriti i na području ostalih općina, odnosno u starom dijelu grada, Ilidži, Novom Gradu...

Rezultati ove ankete dokazali su opravdanost inicijative koju je pokrenuo "Dnevni avaz'', čija će realizacija u mnogome olakšati građanima i uštedjeti im vrijeme prilikom plaćanja računa. Realizacijom ove ideje dobru zaradu i veći stepen naplate očekuju i komunalna preduzeća.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.