SARAJEVO

Lift u Domu zdravlja "Kumrovec" mjesecima u kvaru, pacijente moraju nositi do ljekara

Uskoro i treća faza obnove zgrade DZ

F. SABLJICA

28.10.2017

Lift u Domu zdravlja (DZ) ''Novi Grad'', odnosno ''Kumrovec'', iako je postavljen tek prije godinu, već je mjesecima u kvaru, a drugi uopće nije u funkciji. Posebno je to teško za invalide, trudnice i žene s djecom koji na treći sprat moraju ići do laboratorija.   

Javne nabavke

Pacijentica Malka Hećo, koju smo jučer zatekli ispred DZ, istakla je da nije uredu to što lift ne radi i da je izvođač trebao bolje uraditi svoj posao.

- Neki dan sam ženi s blizancima pomagala da stepenicama nosi kolica na treći sprat. Ima starih i bolesnih kojima je lift zaista neophodan - kazala je Hećo.

Direktor JU Dom zdravlja KS Fuad Husić istakao je da lift ima garanciju još godinu, ali da oni koji su isporučili lift uvjetuju određenu firmu za popravak. Javne nabavke, kaže, ne ostavljaju mogućnost da druga firma popravlja liftove i zbog toga moraju provesti tender da izaberu izvođača.


Lift prestao raditi godinu nakon postavljanja

Izgubiti garanciju

- Imamo garanciju na lift i ne smijemo sad uzimati drugog izvođača, jer ćemo izgubiti garanciju. Gubitak garancije bi nas mogao skupo koštati. Uputit ćemo javni poziv i u pregovaračkom postupku ćemo izabrati izvođača te se nadamo da ćemo u narednih 15 dana popraviti lift - rekao je Husić.


Problem parkinga

Husić je istaknuo i to da će uskoro početi i treća faza obnove ''Kumrovca''. Tada će biti stavljen u funkciju i drugi lift te će se riješiti pitanje parkiranja na samom ulazu u DZ.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.