SARAJEVO

Najbrži bili Alma Hrnjić i Kosta Šumar

U trci sudjelovalo više od 300 studenat

A.T.

29.10.2017

U organizaciji Sudentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) i općine Centar danas je održana prva Studentska/univerzitetsa trka u kojoj je učetvovalo više od 300 studenata iz svih bh. gradova. Takmičari su trčali četiri kilometra, a najbrži su nagrađeni studentskim putovanjem u Rim. Svi učesnici dobili su medalje za sudjelovanje u trci. U kategoriji momaka prva tri mjesta pripala su Kosti Šumaru, Aliji Imamoviću i Emiru Hastoru, dok su u kategoriji djevojaka najbrže bile Alma Hrnjić, Džejla Turković i Merima Pindžo. 

Kako nam je kazao predsjednik SPUS-a Merim Serdarević trka je imala za cilj da se Sarajevo kao glavni grad BiH predstavi kao Studentski univerzitetski omladinski centar.

Student Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Kenan Ademović koji je također učetvovao u trki kazao nam je da se prijavio da trči na nagovor profesora i da mu je drago što je dio ove manifestacije.

            - Teško da bih se sam mogao natjerati na ovo. Mislim da je ovo odlična prilika da se družimo jer se radi o populaciji koja je željna znanja – kazao je Ademović.



Ademović: Odlična zabava

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.