SARAJEVO

Kako načelnik Ilidže Senaid Memić zaboravlja svoje izjave

Avaz.ba

2.11.2017

Nakon što je „Dnevni avaz“ objavio danas tekst u printanom izdanju o tome da načelnik i vijećnici općine Ilidža nisu zadovoljni radom komunalnog preduzeća „Rad“ i direktora Selima Babića te da je Memić kazao da Babića treba smijeniti, danas je stigla reakcija iz Općine Ilidža.  

Memićevo reagiranje prenosimo u cjelosti:  

„Nakon tendecioznog pisanja dnevne novine “Avaz” 2. novembra na strani 15. u Sarajevskoj hronici pod naslovom Memić pobjesnio na direktora “Rada: Babića treba smjeniti! Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić dao je slijedeću izjavu:

“U Općini Ilidža 1. novembra održan je sastanak sa direktorom JP “Rad” Selimom Babićem i njegovim saradnicima, na kojem je izneseno niz primjedbi na rad ovog preduzeća koje nije ispoštivalo obaveze iz ugovora, čime su usporili i doveli u pitanje dinamiku razvojnih projekata Općine Ilidža. Dogovoreno je će se u narednih 20-25 dana ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali završiti realizacija preuzetih obaveza, kao i korektna saradnja. Primjedbe na rad ovog preduzeća iznio sam na sjednici Općinskog vijeća prije sedam dana i uvijek ću reagirati na nepoštivanje obaveza preuzetih ugovorima, a pisanja “Avaza” kasni tri mjeseca kao nekadašnje jugoslovenske željeznice - rekao je načelnik Memić, te dodao da je novinarka Avaza zloupotrijebila riječi koje koje nisu date ni u kakvoj izjavi.“

A, ko ustvari govori neistine i kako Memić tendenciozno preko svojih satelita i turskih portala neopravdano optužuje „Dnevni avaz“ poslušajte u slijedećem snimku sa posljednje sjednice Općinskog vijeća, koja je javna i mogu joj osim novinara, prisustvovati svi građani koji žele. 

Također, lažne su i Memićeve tvrdnje iznesene u saopćenju da je novinarka „zloupotrijebila riječi koje koje nisu date ni u kakvoj izjavi“. U slijedećem tonskom zapisu prenosimo dio izjave načelnika Memića datu našoj novinarki, a na koju je Memić ne/namijerno zaboravio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.