SARAJEVO

Za koga ćete danas navijati na derbiju: Frenki ima najveći dres, Avdići su bordo, sprema se kuharski dvoboj Hodžića i Rokše

Golemac: Frenki ima dres

Piše: Ml. D. - Ne. M.

26.11.2017

Gradski derbiji između nogometnih klubova Sarajevo i Željezničar priča su za sebe. Živi se za taj dan, a redovno prepričavaju dogodovštine najčuvenijih navijača, šta su sve radili Lakača, Ljolje, Zajko...

Uvijek optimista

I danas će se na Grbavici odigrati najveći derbi pa ćemo predstaviti neke od navijača koji dugo u srcu nose bordo i plavu boju. Esad Avdić, čiji je sin Alen jedan od najboljih golgetara tima s Koševa, a punac je Toši Repuhu, vjeruje u pobjedu Sarajeva. Tako će cijela porodica biti uz Husrefove pulene, na čelu sa Esinom suprugom Fethijom.  

Kolumnista Zvonimir Nikolić pravi je željovac, odrastao je pored stadiona Grbavica. A ne treba ga ni pitati ko će pobijediti.

Bordo je od glave do pete Nedim Tabaković Čuka. Kad god bi se kladio na Sarajevo, dobivao je pa je nekima kosu farbao u plavu. Igrao je u mlađim kategorijama Sarajeva sa Pajom, Nonom, Mirzom...

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić kazao nam je da je sada neutralan. On je, naime, bivši "Pitar", a sin mu navija za "Želju".

Nije pogriješio

Davorin Golemac, poznatiji kao Frenki, vjerovatno je vlasnik najvećeg dresa voljenog bordo kluba. On je uvijek optimista da će Sarajevo pobijediti. Ministar Čedomir Lukić kaže da za Sarajevo navija zato što je rođeni Sarajlija. Podržava i Želju, jer je domaći klub, ali broj jedan je, kaže, Sarajevo.  

- Navijam za Vrbanjušu, ali i za Sarajevo i Željezničar. To su sve klubovi koje nosim u srcu i radujem se uspjehu svakoga od njih. Nadam se da ćemo ih gledati u značajnijim ulogama u Evropi - kaže Amer Kapo, direktor Kulturno-sportskog centra "Skenderija".

Nedžad Ajnadžić rekao nam je da je vatreni navijač FK Sarajevo i da voli taj klub. Raduje se svakom uspjehu bordo tima kao vlastitom.

- Moje srce je uz Želju i nadam se da ćemo iz vječitog derbija izaći kao pobjednici. Očekujem fer i korektan derbi, kakav svi navijači priželjkuju, ali da rezultat bude na našoj strani - govori Nuko Grebović.

Emir Kadrić je u djetinjstvu navijao za Želju i tako je ostalo.

- Mislim da ću na utakmicu, čekam potvrdu. Bio sam na prošlom derbiju, kad smo ih fino pobijedili, jer nisu iskoristili penal. Željo je bolji - dodaje Kadrić. 

Predsjednik Udruženja kuhara u BiH Nermin Hodžić kaže da navija za Sarajevo.

- Kad sam osjetio da trebam navijati, prvo je bilo Sarajevo. Veći je klub od Želje, nisam pogriješio. Na utakmicu ću obavezno, ali ću se maskirati, ući ću među “Manijake”, ali s bordo tenama.

Za razliku od njega, poznati kuhar Zakir Rokša navija za Željezničar.

- Željezničar je jedini klub koji valja u BiH. To nije klub za koji se navija već klub koji se voli. Nažalost, radim pa neću ići na utakmicu - kaže Rokša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.