SARAJEVO

Šta Sindikat traži od Vlade KS: Ukinite novčani dodatak za prijevoz, povećajte plaću!

Škola u Hadžićima: Nastavnici i učitelji dobivat će novac

Piše: N. MANJURA

27.11.2017

Učitelji i nastavnici koji rade u općinama Ilijaš i Hadžići, umjesto kupona za gradski prijevoz, dobivat će novac. Odlučila je to Vlada Kantona Sarajevo nakon što je reagirao Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, jer nastavnici, kako su naveli, rade u više škola te obaveze i udaljenost škola ne mogu uskladiti s terminima javnog prijevoza.  

Kupon propadao

Uredba Vlade KS previdjela je ovu situaciju, ali su se stvari povoljno riješile, kazao nam je predsjednik Sindikata Saudin Sivro.

- Uredba je dopunjena i sada će nastavnici i učitelji da dobivaju novac, jer im kupon za gradski prijevoz propada. Sada je sporno što je nova Uredba u koliziji s Kolektivnim ugovorom, jer se njime predviđa pokrivenost troškova prijevoza do 70 kilometara, a Uredbom je to definirano na granicama Kantona - rekao je Sivro.

Dodaje i da je naredni prijedlog Sindikata potpuno ukidanje dodatka za troškove prijevoz.

Sivro: Održali sastanak

Novi pregovori

- Mi ćemo predložiti Vladi KS da se to potpuno ukine i da nastavnici i učitelji dobiju taj novac u sklopu plaće. Da se to desi, moramo izmijeniti član 72. Kolektivnog ugovora. To ćemo predložiti već u srijedu, za kada imamo zakazane nove pregovore - kazao je Sivro.

Ovaj prijedlog do sada je podržalo 72 posto članstva Sindikata.


72 posto članova Sindikata podržalo je ukidanje dodatka za prijevoz  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.