SARAJEVO

Memić: Čuj, doktor nauka, pa gdje su ti pare

Piše: A. T.

30.11.2017

Nakon što je bez rasprave usvojena Odluka o usvajanju i provođenju Regulacionog plana Azići 2, vijećnici Općinskog vijeća Ilidža diskutovali su o prijedlogu Odluke o stipendiranju talentovanih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini. 

Neki od vijećnika, među njima i Dino Hadžić iz Prve stranke, mišljenja su da se prilikom dodjele stipendije nadarenim studentima koji studiraju na tehničkim i medicinskim fakultetima treba smanjiti kriterij po pitanju ocjena.

S druge strane, načelnik Senaid Memić kazao je da se kriterij ocjene ne može ukinuti.

- Nemojte da mijenjamo kriterij zbog loše socijalne situacije. Oni baš zbog toga trebaju biti bolji učenici - rekao je Memić, istaknuvši da se radi o konkursu na kojem se ne može intervenirati.

Iako podržava obrazovanje u punom kapacitetu, Memić je potrctao da ne podržava plaćanje doktorata. U svom stilu kazao je "Čuj, doktor nauka, pa gdje su ti pare" što je zgrozilo neke od vijećnika, posebno Mirsada Madeska, vijećnika Stranke za BiH.

Nakon rasprave, koju je prekinuo predsjedavajući OV Muhamed Omerović, predloživši da pokrenu inicijativu o izmjeni pravilnika, vijećnici su usvojili Odluku, prema kojoj će Općina Ilidža stipendirati 373 talentovana i nadarena učenika, te 209 studenata. Za ovu namjenu Općina je izdvojila gotovo 350.000 KM.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.