SARAJEVO

Pripreme za Evropski zimski olimpijski festival mladih teku određenom dinamikom

A. T.

7.12.2017

Maskota EYOF-a 2019

Pripreme za Evropski zimski olimpijski festival mladih (EYOF 2019), koji će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, teku određenom dinamikom kojom je zadovoljan mendžment EYOF-a. Natko Sudžuka, zamjenik direktora EYOF-a, kazao je da su uradili dobar dio posla što je ustanovila i posljednja komisija. 

U narednom periodu, Sudžuka ističe da trebaju otvoriti Zimsku sezonu na Bjelašnici i na Jahorini te da slijedi niz testnih takmičenja.

- Prošle zimske sezone imali smo takmičenja, gdje smo testirali određene segmente, kada je u pitanju naša organizacija. Sada ćemo isto testirati kako ishranu tako i transport, te sam sport – dodao je Sudžuka.

Što se tiče infratrukture, Sudžuka ističe da Kanton Sarajevo odlično radi svoj posao.

- Kada su u pitanju borilišta, u Istočnom Sarajevu na Jahorini imamo predviđen slalom i veleslalom za muškarce i žene, na Dvorištima imamo predviđen biatlon, a u Lukavici je u planu da se radi montažna sala sa ledom. Ako dobro odradimo posao sa šort-trekom za brzo klizanje, postoji opcija da dobijemo jednu disciplinu koju nismo planirali, a to je curling, koji bi se održao na Palama. U tom slučaju, Istočno Sarajevo bi na četiri lokacije imalo sportska dešavanja – rekao je Sudžuka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.